Menu Bill Papas

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Βεβαιώσεις ΕΚΟΕΜΣ και Διαδικτυακή Πύλη του ΓΕΣ.

Print Friendly and PDF

Αγαπητοί Συνάδελφοι!
     Όπως ήδη γνωρίζετε το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανέπτυξε μία εφαρμογή μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να λάβει και εκτυπώσει τις Μηνιαίες και Ετήσιες Βεβαιώσεις αποδοχών του ΕΚΟΕΜΣ, να υποβάλει Προτάσεις προς το ΓΕΣ καθώς επίσης και άλλες διευκολύνσεις για το Εν Ενεργεία κυρίως προσωπικό.

1. Για τη λήψη βεβαίωσης αποδοχών  ΕΚΟΕΜΣ απαιτούνται:

  •      Ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).
  •      Ο ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου. 
  •      Ο Αριθμός Φακέλου του ΜΤΣ.
  •      Κάνουμε κλικ στην "Αναζήτηση".
     Υπενθυμίζουμε ότι η εφαρμογή δε δέχεται διαδικασίες Αντιγραφής-Επικόλλησης (copy-paste) και θα πρέπει να πληκτρολογείτε τα στοιχεία που σας ζητούνται. Επίσης κάνοντας ΚΛΙΚ στις εικόνες αυτές μεγεθύνονται.

2. Είσοδος στη διαδικτυακή πύλη του ΓΕΣ.
(βήμα1)
     Κάνουμε κλικ [ΕΔΩ]  ή στο κουμπί Ηλεκτρονική Πύλη Διαδικτυακών Υπηρεσιών Γ.Ε.Σ. αριστερά του Blog στο gadget Υπηρεσίες ΓΕΣ – ΕΚΟΕΜΣ και στην οθόνη που εμφανίζεται επιλέγουμε «Συνταξιοδοτούμενο προσωπικό» και εισερχόμαστε στην Υπηρεσία Διάθεσης Βεβαιώσεων ΕΚΟΕΜΣ (βήμα 2).
3. Είσοδος στην Υπηρεσία Διάθεσης Βεβαιώσεων ΕΚΟΕΜΣ. (βήμα 2)
    Κάνουμε κλικ [ΕΔΩ]  ή στο κουμπί Υπηρεσία Ηλεκτρονικής Διάθεσης Βεβαιώσεων ΕΚΟΕΜΣ αριστερά του Blog στο gadget Υπηρεσίες ΓΕΣ – ΕΚΟΕΜΣ.

 4. Είσοδος στις Εφαρμογές του ΓΕΣ.

     Στην οθόνη που εμφανίζεται στην επιλογή Εν Αποστρατεία επιλέγουμε ΝΑΙ. Το ίδιο ισχύει και για τους διατελούντες σε κατάσταση Πολεμικής Διαθεσιμότητας.
     Στην επόμενη οθόνη τικάρουμε ΝΑΙ ή ΟΧΙ αντίστοιχα αν έχουμε λάβει οικονομική ενίσχυση ΕΚΟΕΜΣ το προηγούμενο διάστημα.
     Στην ολοκληρωμένη οθόνη πλέον συμπληρώνουμε τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, τον Αριθμό Φακέλου ΜΤΣ καθώς και τον κωδικό ασφαλείας που εμφανίζεται και επιλέγουμε «Εισοδος». Όπως είπαμε τα στοιχεία αυτά πρέπει να τα πληκτρολογήσετε.
     Σε περίπτωση λάθους στοιχείων επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
     Με την επιτυχή είσοδο των στοιχείων εμφανίζεται η επόμενη οθόνη που μας καλεί να επιλέξουμε
  1. Υποβολή Προτάσεων 
  2. Ετήσιες Βεβαιώσεις Αποδοχών. 
  3. Μηνιαία φύλλα ενημέρωσης ΕΚΟΕΜΣ.
     Επιλέγοντας «Ετήσιες Βεβαιώσεις Αποδοχών» εμφανίζεται η επόμενη οθόνη. 
     Επιλέγουμε «Έτος» και πατάμε «Αναζήτηση».
      Εμφανίζεται η Ετήσια βεβαίωση του έτους που επιλέξαμε σε μορφή .pdf. Κάνοντας Κλίκ στη βεβαίωση μπορούμε να την δούμε ή να την αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή μας.
     Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία επιλέγουμε «Κεντρικό Μενού» και επιστρέφουμε ή «Αποσύνδεση» εφόσον δεν έχουμε άλλη εργασία.

     Επιλέγοντας «Μηνιαία Φύλλα Ενημέρωσης ΕΚΟΕΜΣ» εμφανίζεται η επόμενη οθόνη. Είναι προεπιλεγμένος ο τελευταίος μήνας του τρέχοντος έτους. Αν θέλουμε κάποια άλλη βεβαίωση ΕΚΟΕΜΣ επιλέγουμε «Έτος» , «Μήνα» και πατάμε «Συνέχεια».

      Εμφανίζεται η Μηνιαία βεβαίωση του μήνα που επιλέξαμε. Κάνοντας Κλίκ στην «Αποθήκευση» μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στον υπολογιστή μας.
     Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία επιλέγουμε «Κεντρικό Μενού» και επιστρέφουμε ή «Αποσύνδεση» εφόσον δεν έχουμε άλλη εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου